xCurrent er blokkjeden for bankene. Med dette systemet kan bankene utføre betalinger på tvers av landegrenser med umiddelbare oppgjør.

xCurrent

xCurrent er Ripples software for banker i RippleNet. Med blockchain kan overføringer sendes hvor som helst i verden og oppgjørene av transaksjonene blir bekreftet i realtid. Fordelen med dette er stor, i dag bruker banker gjerne opptil ti virkedager på dette. Bankene kan med xCurrent bekrefte betalingsinformasjon øyeblikkelig før transaksjonene utføres, og det blir sendt bekreftelse så snart transaksjonene er utført.

Fordeler

Systemet gir mange fordeler. Blant annet kan mange banker få tilgang til blokkjeden. Videre er det et raskt system som utfører transaksjoner umiddelbart og ikke bare til bestemte tider på dagen. Ved bruk av blokkjede har man også en stor grad av sikkerhet siden alle transaksjoner kan spores hele veien i transaksjonen. Noe av det viktigste er likevel kostnader. Disse er langt lavere enn for systemene som brukes i dag. Det fører til at det er flere banker som er interessert i xCurrent fra Ripple.

Brukere

Gruppen av banker som er medlem i Ripples xCurrent vokser raskt og den siste tiden er det først og fremst MoneyGram, Santander og Credit Agricole som har vært i fokus. Men, listen er lang og inkluderer navn som Standard Chartered, American Express, UBS, SEB, UniCredit, eZforex og LianLianPay.