RippleNet er blokkjeden som knytter det hele sammen og det skiller seg ut fra andre typer blockchain ved at det har mange fordeler. Og det er disse fordelene som kan gjøre at XRP blir verdens største kryptovaluta.

RippleNet

RippleNet er leddet mellom banker, betalingsleverandører, markedplasser og selskaper. Dette sørger for at man har en løsning som effektivt kan sende penger hvor som helst i verden.

RippleNet er ikke bare bygd på den mest avanserte blokkjeden, men teknologien er også sikker, skalerbar og binder sammen ulike nettverk. Samtidig gir det tilgang til verdens raskeste digitale valuta, XRP.

RippleNet som er Ripple blockchain består av tre forskjellige nettverk. Disse nettverkene er xCurrent, xRapid og xVia. Hvert nettverk er spesielt tilpasset behovene til de ulike brukerne. xCurrent er tilpasset banker slik at de kan tilby raske internasjonale betalinger til sine kunder, mens xRapid er ment for betalingsleverandører slik at de raskt kan sende likviditet ved å bruke XRP crypto der det er behov for det. xVia brukes av bedrifter og selskaper som sender betalinger via RippleNet.

Brukere av RippleNet

I dag er det rundt 100 brukere av nettverket og det er rundt 75 som planlegger bruk av det. Blant disse kan vi nevne store navn som SEB, Santander, Credit Agricole, AMEX, UBS og Standard Chartered.