Kryptovaluta har over ganske kort tid blitt både en utbredt valuta og investeringsobjekt. Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, LiteCoin eller noen av de andre. Hvilken skal man investere i? Det kan du finne ut ved å lære mer om de forskjellige kryptovalutaene.

Kryptovaluta

Kryptovaluta er et betalingsmiddel som har som mål å gjøre trygge og raske betalinger på nett. Det er også en del av tanken at disse betalingsmidlene ikke skal være under statlig kontroll.

Bitcoin

Bitcoin er den mest kjente kryptovalutaen og det er denne som får deisdert mest oppmerksomhet, både av investorer og media. Bitcoin ble lansert den 3. januar 2009 og det sies at det er Satoshi Nakamoto som står bak. Satoshi er også den minste enheten av Bitcoin. Les mer om hvordan kjøpe Satoshi. Det er fastsatt et øvre tak på hvor mange Bitcoins som skal finnes og denne grensen er på 21 millioner Bitcoin.

Bitcoin Cash

Bitcoin Cash er den nyeste kryptovalutaen og ble lansert den 1. august 2017. Målet med Bitcoin Cash er å lage en kryptovaluta som er både raskere og billigere enn vanlig Bitcoin. Kryptovalutaen ble utviklet av en gruppe Bitcoin investorer som inngikk et kompromiss om hvordan nettverket skal utvides.

Dash

Ethereum

I 2013 ble Etereum foreslått av kryptovalutaforskeren og utvikleren Vitalik Buterin. Buterin var også involvert i utviklingen av Bitcoin. 30. juni, 2015 ble Ethereum lansert og satt i handel. Sammen med LiteCoin og Bitcoin er dette de tre største og mest kjente kryptovalutaene.

LiteCoin

LiteCoin er inspirert og nesten identisk med Bitcoin og sammen med denne og Ethereum er dette de mest kjente kryptovalutaene på markedet. Det var den Google ansatte Charles Lee som startet dette prosjektet som ble satt i live den 7. oktober, 2011.

NEM

NEM er en kryptovaluta som ble planlagt den 19. januar, 2014 og alfaversjonen ble lansert den 25. juni, 2015. Som med andre typer kryptovalutaer er antallet NEM begrenset oppad til 8 999 999 999. Valutaen ble startet av en Bitcoin Talk forumbruker som heter UtopianFuture.

Ripple

Ripple er et selskap som driver med blockchain betalinger. Systemet gjør at man kan sende og motta betalinger i realtid og er en kryptovaluta på linje med Bitcoin. Totalt finnes det 100 milliarder XRP i markedet som kan kjøpes eller selges. Utviklingen av Ripple startet så tidlig som i 2004.