Trenger du penger og har kryptovaluta? Da kan du få lån til gode betingelser.

Kryptovaluta har inntatt lånemarkedet

Etter innføringen av Gjeldsregisteret har utlånerne strammet igjen kranene. I det lange løp kan dette være en fordel i og med at risikoen for at husholdningenes lån blir uhåndterlige minker. Samtidig er det flere aktører som ser muligheter i dette markedet. Dette er selvsagt ikke løsninger som passer for alle, men for de som kan benytte seg av det, er dette veldig gode løsninger.

Kryptovaluta får ikke den samme oppmerksomhet som den gjorde i rekordåret 2017, men det betyr ikke at markedet ligger dødt. Faktisk ser vi at flere banker har begynt å tilby handel i kryptovaluta. Videre ser vi også at den praktiske bruken av kryptovaluta øker.

Noe av det aller siste er lån med kryptovaluta som sikkerhet. Ved å stille kryptovaluta som sikkerhet kan du nå ta opp lån med gode betingelser. Dette er en løsning som ofte er langt bedre enn å ta opp et forbrukslån. Ennå er dette markedet nytt, og dermed er det først og fremst smålån hos Norlån.no som er tilgjengelig. Over tid er sjansen større for at vi også kan se andre typer bli tilgjengelig.

Fordeler og ulemper med lån sikret i kryptovaluta

Vi nevnte at du kan få langt bedre betingelser om du stiller kryptovaluta som sikkerhet for lånet. Enkelte tilbyr lån med rundt 3 % rente, noe som er langt lavere enn et forbrukslån.

Lavere lånekostnader er heller ikke den eneste fordelen for lån med kryptovaluta som sikkerhet. Mange ser på kryptovaluta som investering, og da kan det være dumt å selge seg ut om man har behov for penger. Lånet gjør at du fortsatt har din posisjon i markedet, samtidig som du også får penger tilgjengelig. Det betyr at det er du som mottar eventuell gevinst dersom kursen stiger i tiden du bruker kryptovalutaen som sikkerhet.

En ulempe er at det ikke er noen norske aktører i lånemarkedet som tilbyr dette. Det gjør at du må gå til utenlandske aktører. For mange kan det være vanskelig å finne frem til seriøse selskaper som driver med dette formen for finansiering.

Låntilbydere

På det internasjonale markedet er utvalget stort. En av de største og beste som driver med utlån med kryptovaluta som sikkerhet er ETHLend. Dette selskapet opptrer som en mellommann mellom långiver og låntaker. I tillegg oppbevarer de kryptovalutaen som stilles som sikkerhet frem til lånet blir innfridd.

Å registrere seg på ETHLend koster ingenting, og du trenger heller ikke ha kryptovaluta for å gjøre det. For eksempel kan du selv låne ut penger til andre som vil ta opp et lån med krypto som sikkerhet. Det betyr at du selv kan tjene noen ekstra penger. Renten du får er også langt bedre enn innskuddsrenten du får hos bankene i dag.

Låne FAQ

Kan jeg bruke kryptovaluta som sikkerhet når jeg låner?

Ja, det kan du. Du kan få lån med gode betingelser om du kan stille kryptovaluta som sikkerhet.

Hvordan fungerer lån med krypto som sikkerhet?

Fremgangsmåten er enkel. Du finner en tredjepart som både megler mellom låntaker og långiver, og oppbevarer krypto som sikkerhet for lånet.

Er det trygt å bruke kryptovaluta som sikkerhet for lån?

Ja, det er trygt å stille kryptovaluta som sikkerhet for lån. Kryptovalutaen blir lagret av en nøytral tredjepart mellom låntager og långiver.

Hvilke typer lån kan jeg ta opp?

I dag er det først og fremst smålån du kan ta opp. Men, det er store sjanser for at dette kommer til å endres i tiden fremover.

Hvilke typer krypto kan jeg bruke som sikkerhet?

Du kan bruke ETH, LEND, DAI og TUSD som sikkerhet for lån.

Hvem tilbyr lån med sikkerhet i kryptovaluta?

Det finnes flere forskjellige tilbydere av lån med kryptovaluta som sikkerhet. En av de største og beste er ETHLend.