Libra kryptovaluta

Den siste tiden har det vært mye snakk om Libra kryptovaluta i både norsk og utenlandsk presse. Libra er en ny kryptovaluta som skal lanseres av Facebook i 2020 dersom alt går som planlagt. Skal vi sammenligne Libra kryptovaluta med en annen må det bli Ripple XRP. Årsaken til dette er nemlig at det er en sentralisert kryptovaluta. Akkurat dette gjør mange tilhengere av kryptovaluta skeptiske. Men, samtidig gjør det også at Libra er en kryptovaluta som raskt kan bli et utbredt og godt akseptert betalingsmiddel.

Calibra – Libra wallet

Libra vil komme med en egen wallet eller digital lommebok. Navnet på denne blir Calibra. Ennå er det usikkert om hvilke land den nye kryptovalutaen vil være tilgjengelig i først. Men, det er snakk om at det skal være en soft launch hvor det kun er noen få utvalgte land som blir med fra starten.

Libra partnere

Facebook har fått med seg flere samarbeidspartnere i prosjektet med den nye kryptovalutaen. Svenske Spotify som er en strømmetjeneste for musikk på nett er en av partnerne. I tillegg får Facebook også hjelp av både VISA og MasterCard. Det er ingen tvil om at begge disse kan bidra med mye kunnskap, og har makt nok til å lansere Libra krypto som et akseptert betalingsmiddel.

Stablecoin

Libra skal være en stablecoin. Det betyr at den kommer til å være pegget til en eller flere vanlige valuta. For at den nye Facebook kryptovalutaen skal kunne brukes som betalingsmiddel er dette en viktig forutsetning, siden det da vil være lite svingninger i kursen. Samtidig skal det også være en sikkerhet i kryptovalutaen, ved at det settes av en valutareserve i bunn.

Nyheter om krypto = høyere bitcoin kurs?

Stort sett alt av krypto har krypt oppover i 2019. Spesielt bitcoin kurs utvikling har hatt et godt år. Siden desember 2018 har nemlig kursen steget 250 %. Den siste tiden har det som nevnt kommet flere nyheter om Facebook kryptovaluta, og samtidig med dette har bitcoin kursen steget kraftig og er nå doblet på kort tid. Det kan dermed se ut som om nyheter om kryptovaluta fra Facebook også er en viktig driver for bitcoin kursen. Det betyr at vi kan vente oss veldig spennende tider fremover.

Ny all time high for bitcoin?

Som nevnt skal Libra kryptovaluta lanseres i løpet av 2020. Det betyr at vi kan vente oss mange nyheter og oppdateringer i tiden fremover mot lanseringen. Disse nyhetene har vi sett at kan være viktige kursdrivere for bitcoin og andre typer kryptovaluta. Med kun drøye 100 % opp til all time high er dette noe som virkelig ser ut til å være innen for rekkevidde.