Er tiden inne for å hamstre kryptovaluta? Etter et større fall i forrige uke ser vi grønne tall. Bør du kjøpe på dippen?

Kjøpe på dippen?

Å kjøpe på dippen er noe de fleste tradere kjenner til. Det er ingen tvil om at en fallende kurs kan være et godt tidspunkt å hamstre opp på. Men, det er ingen automatikk i at det skal være et godt tidspunkt for kjøp. Siden bitcoin kursutvikling begynte å falle i desember 2017 har det vært mange dipper. Vi vet alle hvordan det har gått med de som har kjøpt på dippene. De er i rødt så det holder.

Langsiktig trend

Den langsiktige trenden for bitcoin, og de fleste andre kryptovaluta for den saks skyld, er negativ. Det er fortsatt en langsiktig fallende trend vi er inne i. Og, det begynner å se ganske skummelt ut, for de neste tekniske støttenivåene er forholdsvis langt unna. De som har drevet med trading over lengre tid, og da snakker vi ikke om siden desember i fjor, men over mange år, vet godt at FOMO og trading på nett er en veldig dårlig kombinasjon. Å kaste seg over hver eneste antydning til stigende kurser er veldig dyrt.

Trendskifte og kjøpssignaler

Vi er fortsatt inne i en fallende trend, og denne ser ut til å fortsette i overskuelig fremtid. Det betyr at sjansen for lavere priser på kryptovaluta er sannsynlig. Det kan med andre ord være smart å sitte på sidelinjen og være avventende. Før vi kan si at det er sannsynlig at kursene skal begynne å peke oppover trenger vi et trendskifte. Det betyr at vi enten trenger en tydelig vendeformasjon som for eksempel en hode-skulder-formasjon eller en dobbel bunn formasjon. I tillegg må vi ha et golden cross på de glidende gjennomsnittene. Og, ikke minst et brudd ut av motstanden i den fallende trenden.