Or is it? Det snakkes om en USDT presse som er løpsk og markedsmanipulasjon ved bruk av tether og det er flere som peker på kryptobørsen Bitfinex.

Hva er tether

tether eller USDT en en stablecoin som kan brukes til å kjøpe ulike typer kryptovaluta som bitcoin. Det som skiller tether fra vanlig krypto er at prisen på en tether er fastsatt til en dollar. Nå går ryktene om at det lages nye tether uten at disse er backet opp av dollar. Dersom dette stemmer betyr det at noen har satt på seddelpressen, eller mer korrekt, tetherpressen, for fullt.

Bitfinex

Her står kryptobørsen Bitfinex i midten av det hele. Bitfinex er nemlig en kryptobørs hvor du ikke kan handle for dollar. For å kjøpe krypto på Bitfinex må du først kjøpe USDT. Dersom du selger dine kryptovaluta vil du heller ikke få vanlige dollar, men USDT. Og det er her problemet kommer. USDT kan nemlig ikke bli tatt ut som dollar. Det betyr at du må overføre dine USDT til en annen kryptobørs, selge dem for en annen type krypto, som du så kan selge for dollar igjen. Du kan lese mer om denne saken på sikkerhetsekspert og markedsanalytiker Tony Arcieris blogg.

Regulering

Tony Arcieri er åpen om at dette er spekulasjoner om markedsmanipulasjon, men dette er noe som absolutt kan være tilfelle. Dersom det viser seg å stemme er dette et godt eksempel på hvorfor vi har regulering og kontroller av finansinstitusjoner. Vi handler selv på ulike kryptobørser, men vi har styrt unna Bitfinex siden vi synes det var meningsløst å møtte gå gjennom et ekstra ledd i form av USDT for å gjøre handler. Noen ganger er det enkle det beste som man sier. Derfor har vi handlet mest på eToro Norge og IQ Option. Her kan du kjøpe kryptovaluta med vanlige penger, og det er markedsplasser som er regulert og under tilsyn fra finansmyndigheter.