Markedet er rødt og mye av den oppgangen vi har sett siste tiden er i ferd med å forsvinne. fortsatt er det gode muligheter for trading av kryptovaluta.

Shorthandel

Shorting eller shorthandel er utbredt innenfor aksjetrading, men innenfor kryptovaluta er det fortsatt uvanlig. Shorthandel går ut på å lå en aksje som man selger. Dersom kursen faller vil man ha muligheten til å kjøpe kryptovaluta tilbake for en lavere pris, og man vil beholde mellomlegget man sparer på å kjøpe til lavere priser. Shorthandel kommer ikke uten risiko. Skulle derimot kursen stige vil det medføre at man må kjøpe krypto til en høyere kurs dersom man vil dekke inn shorten. Det betyr at man taper forskjellen mellom hva man solgte for og det man må kjøpe tilbake for. Brukt riktig kan det likevel gi gode muligheter for trading.

Shorthandel med kryptovaluta

Kryptovaluta i seg selv er veldig voltatilt og det er et produkt som er forbundet med høy risiko. Dersom man for eksempel har en relativt stor portefølje med kryptovaluta som langsiktig investering kan shorthandel gi muligheter for å få avkastning i perioder hvor markedet faller på kort sikt. Ved å ha en langsiktig kryptoportefølje i bunn vil en shorthandel kunne fungere som en hedge mot fallende kurser. Når man shortes anbefales det å bruke stop loss for å minske eventuelle tap. I tillegg er det viktig å følge markedet tett og holde seg oppdatert.

Shorthandel i praksis

Nettmelgeren eToro tilbyr shorthandel med kryptovaluta. Shorting i praksis gjennomføres på samme måte om å for eksempel kjøpe Ripple. Men gjør det bare motsatt, man trykker på selg og legger inn antallet man vil shorte. Utvalget av kryptovaluta som kan shortes på eToro er Bitcoin, Bitcoin Cash, Dash, Ethereum, Ethereum Classic, Litecoin og Ripple. For å åpne en konto for shorthandel med kryptovaluta på eToro kan du følge denne fremgangsmåten:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis konto
  • Gjør innskudd og short kryptovaluta

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.