Dersom du skal kjøpe Ripple bør du gjøre en vurdering om hva som er den beste løsningen for deg. Både kryptobørs og nettmegler har sine fordeler og ulemper.

Kjøpe Ripple på kryptobørs eller nettmegler?

Når man kjøper Ripple er det for mange en langsiktig investering hvor man tenker å bruke Ripple i fremtiden. For andre er det en investering i håp om avkastning. I tillegg er det mange som opplever det som en ekstra sikkerhet å ha sine Ripple på en egen wallet. For andre er det derimot mer viktig at handelen utføres på en godkjent og regulert markedsplass. Når det gjelder pris er det også noe man bør se nærmere på, for å kjøpe Ripple kan fort bli dyrt.

Nettmegler

Fordelen med å bruke en nettmegler som eToro er at dette er en regulert markedsplass som er under tilsyn av FCA og CySEC. Det gir en ekstra sikkerhet. Samtidig er prisen for å kjøpe Ripple på eToro lav. Du trenger heller ikke kjøpe Bitcoin for å kjøpe Ripple. Du kan nemlig kjøpe Ripple med vanlige penger så snart du har gjort innskudd. Ulempen med å bruke eToro er at du ikke får dine Ripple på en wallet. På eToro de blir oppbevart i det som kalles cold storage. Det betyr at du ikke kan ta ut Ripple fra eToro. Skal du gjøre uttak må det være i vanlige penger. Dette gjør at nettmegler først og fremst passer for deg som vil kjøpe Ripple for å investere i en potensiell kursoppgang. Her kan du lese mer om hvordan kjøpe Ripple.

Kryptobørs

Dersom du heller vil handle via en kryptobørs slik at du kan oppbevare dine Ripple på en wallet må du først kjøpe Bitcoin for å kunne kjøpe Ripple. Det betyr at dette tar lang tid. I tillegg kommer det høye kostnader for alle transaksjonene som gjør dette til en dyr metode dersom du kun skal kjøpe Ripple for investeringens skyld. Prisen på en Bitcoin transaksjon i dag er rundt $55, og det tar normalt 51 minutter å gjennomføre en Bitcoin transaksjon. Det gjør at kryptobørs først og fremst er en handelsmetode som passer dersom du kjøper Ripple for å bruke dem i fremtiden.