I løpet av det siste året har det blitt lansert et stort antall nye kryptovaluta. Her er verdens 10 største kryptovaluta, rangert etter marketcap.

Verdens 10 største kryptovalutaer

Blant de aller største kryptovalutaene er det flere gamle og mer etablerte kryptovalutaer. Men, litt lenger ned på listen har det kommet med flere nye kryptovalutaer. Det som er spennende med nye krptovaluta er gjerne at de har løsninger på problemer de eldre kryptovalutaene har. Det gjør at nye kryptovaluta gjerne kan ta over posisjonene til de som allerede er etablert fordi de nye har bedre kvalitet. Merk at listen blir oppdatert ukentlig, slik at det kan være feilplasseringer.

Bitcoin

 

Bitcoin er den aller største kryptovalutaen, men i tiden fremover kan det være mulig at den posisjonen kan tas av noen andre. Ripple, Ethereum og Cardano er ofte omtalt som kryptovalutaene som kan bli størst. Her kan du lese mer om hvordan kjøpe Bitcoin.

Ethereum

 

Ethereum ble skilt fra Ethereum Classic ved en hard fork. Ethereum er en ny og forbedret versjon av Ethereum Classic. Les mer om hvordan kjøpe Ethereum og Ethereum Classic.

Ripple

 

Ripple er allerede i bruk, og det er flere store banker som skal ta i bruk Ripple i løpet av 2018. Det kan gi økt etterspørsel etter XRP som den også kalles. Her kan du lese om hvordan kjøpe Ripple.

Bitcoin Cash

 

Bitcoin Cash er en forbedret versjon av Bitcoin som ble skilt ut med en hard fork i 2017. Så langt er Bitcoin Cash den mest suksessfulle nye varianten av Bitcoin. Se hvordan du kan kjøpe Bitcoin Cash.

Cardano

 

Cardano er en av de nyeste kryptovalutaene, og bak finner vi blant annet utvikleren av Ethereum. På kort tid har Cardano blitt en av verdens største kryptovalutaer. Vi tror at det snart vil bli mulig å kjøpe nye kryptovaluta som Cardano på eToro.

Stellar

 

Stellar er en kryptovaluta som er utrolig populær i Asia, i det siste har den også fått større fokus i Europa. Stellar ble lansert med Ripple teknologi, men dette ble forandret på. I løpet av 2016 og 2017 inngikk Stellar flere samarbeid, blant annet med IBM. Her kan du lese hvordan du kjøper Stellar.

Litecoin

 

Litecoin bygger på samme teknologi som Bitcoin. Her kan du lese om hvordan du kjøper Litecoin.

NEO

 

NEO er ny på listen over verdens 10 største kryptovalutaer. Kryptovalutaen som tidligere het AntSahres har en teknologi som kan håndtere 10 000 transaksjoner i sekundet. Bitcoin klarer 3 – 6, Ethereum 15, mens Ripple ufører rundt 1500 pr sekund. NEO kan være en utfordrer som kan klatre høyere på listen. Her ser du hvordan du kan kjøpe NEO i Norge.

EOS

 

EOS har klatret fra 10. plass til 8. plass.

NEM

 

NEM har ikke fått mye oppmerksomhet fra norske kryptoinvestorer, men det er en kryptovaluta som på verdensbasis er blant de mest populære.