Det har vært en skikkelig rød dag for kryptovaluta, men er det egentlig noe som er forandret? Er det bare uro, eller er det kroken på døra?

Rød dag for kryptovaluta

Vi mangler en indeks som samler alle de mest omsatte kryptovalutaene, slik at det er vanskelig å gi et uttrykk for hvordan markedet er. Bortsett fra at det jevnt over er rødt. Ripple er ned 27%, Bitcoin ned over 5%, Bitcoin Cash ned over 12%. Noen lyspunkter finnes det. Ethereum er faktisk opp over 13%, og som vi mistenkte i vår artikkel om Ethereum så vi at det var muligheter for at denne kunne bli ukens vinner.

Derfor faller det

Coinmarketcap er langt på vei grunnen til at det faller i dag. Coinmarketcap har nemlig fjernet prisene på Ripple fra de koreanske markedene. Det førte til et drop i Ripple, og det ser ut til at dette har dradd med seg det meste. Videre er det flere nyheter fra Sør Korea. Det er snakk om at seks banker som tilbyr Bitcoin trading til institusjonelle investorer skal undersøkes av myndighetene. Ellers kommer det også nytt fra Kina om at de ønsker å stramme inn grepet på Bitcoin mining. I og med at dette vil føre til mindre mining, vil det stramme til tilbudssiden, som strengt tatt er positivt. Slik vi ser det, ser ting ut som det har gjort lenge, med andre ord lovende ut. Det betyr at dette kan være en liten korreksjon som gjør det mulig å kjøpe XRP til en rimelig penge.