Ripple faller tungt på kryptobørsene rett før vi tar helg. Det som er interesant er at fallet har fått gamle kjenninger til å skyte fart igjen.

Hvorfor faller Ripple?

Coinbase har vært ute å avkreftet rykte om at de jobber med noen umiddelbare planer om at de skal notere Ripple. Det har i lengre tid vært spekulert i dette. Så denne avkreftelsen er klart negativt i det korte bildet. Men, alt ser ikke mørkt ut. Ripple Labs har kommet med nyheter om at tre store selskaper om driver med transaksjoner skal bruke XRP eller Ripple i 2018. Så langt er det kun mexikanske Cuallix som har bekreftet dette. 5 dager inn i det nye året må det likevel sees på som en god nyhet.

Bitcoin stiger

Og det gjør Litecoin også. Fallet i Ripple kursutvikling har fått investorer til å se andre steder, og Bitcoin er sett på som den trygge havnen innen krypto. Pt er Bitcoin opp over 9%. Litecoin har steget over 6%.

Diversifisering

Kryptovaluta er utrolig volatile, og det gjør det risikofylt å investere i krypto. Å bare kjøpe Ripple kan gi god avkastning, men på dager som denne hvor Ripple faller over 14% kan det også få det til å ryke i lommeboka. Som vi ser i markedet er det flere kryptovaluta som faller, mens andre stiger. Det er her diversifisering kommer inn i bildet. Diversifisering er å kjøpe flere ulike kryptovalutaer, slik at man ikke blir så utsatt ved fall. For eksempel. Hadde du kjøpe 50% Ripple og 50% Bitcoin i går hadde halve porteføljen din falt med 14% Men Bitcoin derimot hadde gjort det slik at den andre halvdelen hadde steget med 9%. Det betyr at du i snitt hadde fått en avkastning på på kun -3%, fremfor -14% dersom du kun hadde kjøpt Ripple. Diversifisering handler kort og godt om å spre risikoen.