Alt faller og et er en skikkelig rød dag på kryptobørsene. Ripple er kryptoen som klarer seg best, men er fortsatt ned over 13%.

Rød dag på kryptobørsene

Les vår ferske tekniske analyse av Bitcoin. Det som kan falle faller og ved første øyekast har Bitcoin brutt ut av sin positive trend. Det vil vi komme tilbake til i en teknisk analyse senere i dag. At det kommer en korreksjon på slutten av et år hvor prisen på Bitcoin for eksempel har steget over 1300% er naturlig. Det som gjenstår å se er om dette er en korreksjon eller begynnelsen på et større fall.

Krypto boble?

Det mange spør seg om er om kryptovaluta er en boble. Det er ingen tvil om at markedet viser bobletendenser. For eksempel har vi Long Island Iced Tea Corporation som driver med produksjon av leskedrikker. De meldte at de ville skifte navn til Long Blockchain Corp. Det kan ikke forsvare at aksjekursen skal stige 280% på en dag. Vi tolker det som et tegn på at det er mange uerfarne investorer inne i markedet som kaster seg hodeløst over det som er å kaste seg over uten å gjøre de nødvendige vurderingene før kjøp.

Shorte krypto?

Vi vil ikke gå så langt som å shorte krypto. Men, det er klart at friske penger på sidelinjen, framfor å ha det investert i krypto nå er å foretrekke. Samtidig finnes det mange andre investeringsalternativer som aksjer, indekser, råvarer og vanlig valuta som fortsatt gir god avkastning. Samtidig har krypto hatt store fall før. I 2011 var fallet 90% og i 2014 var det 75% for Bitcoin.

Trade indekser

Vi har nettopp begynt å analyse aksjer og indekser og vil snart legge ut det caset vi synes ser mest spennende ut. Det er en aksjeindeks som har en lang positiv trend og ser ut til å ville fortsette i denne fremover. Slik vi ser det nå vil dette kunne være et veldig godt investeringsalternativ mens stormen raser på en rød kryptobørs.