Så nært, men samtidig så fjernt. Bitcoin og Bitcoin Cash er to sider av samme mynt. De har lenge beveget seg likt, men det ser ut til å ha blitt forandret.

Bitcoin og Bitcoin Cash

Bitcoin er den opprinnelige kryptovalutaen som har fått mest oppmerksomhet, og en av grunnen til at den har opplevd den kursutviklingen den har, er nok på grunn av at den var først ut. Men, er først ut det beste? Det er det delte meninger om, og Bitcoin har fått fortjent kritikk siste tiden om både trege transaksjoner og ikke minst stort strømforbruk. Et av de store fortrinnene til Bitcoin var jo at dette skulle være mer effektivt enn dagens banksystem. Det er her Bitcoin Cash kommer inn. Ideen bak Bitcoin Cash er nemlig at ting skal gå raskere, og det er nok mange investorer som ser at dersom Bitcoin Cash klarer å holde på fortrinnet med høyere hastighet på transaksjoner, kan dette være fremtidens kryptovaluta.

Kjøpe Bitcoin Cash og selge Bitcoin?

Etter forken hvor Bitcoin Cash ble skilt ut beveget den seg lenge sidelengs, men den slo raskt følge med Bitcoin. Lenge utviklet Bitcoin og Bitcoin Cash seg veldig likt, men de siste par ukene har de nesten gått motsatt vei. Stiger Bitcoin synker Bitcoin Cash, og motsatt. Dette er noe som kan gi gode trading muligheter for aktive investorer som vil utnytte svingninger i markedet. I perioder hvor Bitcoin er oversolgt og undervurdert, vil Bitcoin Cash være tilsvarende overkjøpt så lenge de beveger seg som i den siste tiden. Det gjør at man kan ta short posisjoner på en av kryptoene og gå long, det vil si kjøpe, den andre kryptoen. På den måten kan man oppnå en mindre markedsrisiko, samtidig som man kan få god avkastning ved å shorte Bitcoin Cash om den faller, og tjene på å gå long i Bitcoin når den stiger.

Kjøpe krypto

eToro har et av de største utvalgene av kryptovaluta, og de har flere andre fordeler i tillegg. Du får tilgang til gratis analyseprogram, realtidskurser og et investorforum hvor du kan få investeringstips fra andre tradere. Her er fremgangsmåten for å åpne en gratis konto på eToro:

  • Gå til etoro.com
  • Åpne en gratis traderkonto
  • Gjør innskudd med bankkort, bankoverføring, eWallets
  • Kjøp kryptovaluta

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.