Fra 18. oktober kan handel i Bitcoin bli underlagt kontroll og regulering av myndighetene. Er det gode eller dårlige nyheter?

Kontroll av Bitcoin

En av grunnideene til Bitcoin er at det er desentralisert, og nettopp dette kan forsvinne dersom handelen av Bitcoin blir regulert. Kan dette være en følge av at Bitcoin opsjoner blir notert på CBOE i løpet av kort tid? Handelen i CBOE blir regulert, men dette er sertifisert av CME.

Det som er sikkert er at det kan være et stort steg mot at Bitcoin handel ender opp under regulering og kontroll av stater. Hvordan dette blir tatt i mot av markedet gjenstår å se. Dette kan være en milepæl for større aksept av Bitcoin. 18. desember får vi fasiten.

Coinbase må opplyse om handler

Det har også kommet nyheter om at Coinbase er pålagt å rapportere alle handler over 20 000 USD som ble utført mellom 2013 til 2015. Grunnen til det er at amerikanske skattemyndigheter til til søksmål mot Coinbase.

Det kan være en åpner for at Coinbase og andre handelsplasser for Bitcoin også må opplyse om handler av en viss størrelse som er utført på senere tidspunkt. Vi tror heller ikke at det begrenses till USA. Dette er noe som Bitcoinbørser kan risikere å bli pålagt også av andre lands Skattemyndigheter.