Bitcoin faller, og det har faktisk falt ganske godt siden toppen på litt over 11 000 USD. Men er dette tiden til å kjøpe eller selge Bitcoin? Her er en oppdatering.

Bitcoin faller – selge eller kjøpe mer?

Merk at dette bare er en kort oppdatering, i morgen vil vi komme med en større teknisk analyse av Bitcoin.

Vi har i de siste tekniske analysene snakket om trendkanal, både om at kursen prøvde å bryte ut av trenden, og at den brøt ut av trenden. Det er innen teknisk analyse et godt signal om sterkere stigning. Men, etter at en kurs har brytt ut av en stigende trendkanal er det faktisk normalt at den faller tilbake og tester støtten i trendkanalen. Denne støtten er nå rundt 9000 USD. Som vi ser av chartet har kursen allerede vært nede i dette området, men vi er ikke helt sikre på om det var siste sjanse til å kjøpe Bitcoin til 9000 USD.

Kjøpe eller selge Bitcoin?

RSI er i skrivende stund på 69, og det er noe høyt. Slik vi tolker det betyr det at Bitcoin kan være overkjøpt. Det igjen betyr at Bitcoin kan ha en turbulent periode fremover hvor den igjen skal ned å teste støtten rundt 9000 USD. Dette ser vi på som kjøpsmuligheter. Det som kan være smart i tider som dette er å kjøpe Bitcoin på røde dager. Det vil si kjøpe på dager der kursen faller. Det krever is i magen, men det er når kursen faller det er billigst. Det er i tider som dette også lurt å ha ferske penger på sidelinjen og kjøpe mindre posisjoner og ikke bruke alt på en gang. Skulle Bitcoin falle videre kan du nemlig kjøpe mer til en billigere pris og på den måten få en lavere snittkurs på dine Bitcoininvesteringer.


Usikker på hvordan du kommer i gang med Bitcoin? Her kan du lese om hvordan kjøpe Bitcoin og hvordan du åpner en Bitcoin wallet i Norge.