Ripple er en kryptovaluta som allerede har fått innpass hos flere finansinstitusjoner. Det gjør at risikoen kan være annerledes enn hos andre kryptovaluta. Men, mange spør seg, hvordan kjøpe Ripple i Norge?

Hvordan kjøpe Ripple i Norge

eToro er en av de største nettmeglerne og tilbyr deg å kjøpe Ripple på sin norske nettside. Fordelen med å kjøpe Ripple på eToro er at oppgjørene er raske og eToro er også regulert. Du finner også flere andre typer kryptovaluta som Bitcoin, Dash, Litecoin og Ethereum, sammen med CFD for aksjer, råvarer, vanlig valuta og indekser. Når du åpner en konto på eToro får du tilgang til gratis realtidskurser og et gratis program for tekniske analyser. Fremgangsmåten for å kjøpe Ripple på eToro finner du her:

Time needed: 5 minutes.

  1. Gå til eToro

    Åpne en kryptowallet gratis.

  2. Gjør innskudd

    Du kan bruke VISA, MasterCard, Skrill, Neteller, bankoverføring, etc.

  3. Kjøp Ripple kryptovaluta

    Kjøpt Ripple eller noen av de 11 andre kryptovalutaene.

Du besøker eToro her: www.etoro.com


Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.

Hva er Ripple?

Ripple eller XRP som kryptoen kalles ble lansert i 2012 av selskapet Ripple Labs. Bak selskapet står Arthus Britto, David Schwartz og Ryan Fugger. Ettersom selskapet Ripple Labs har vokst har det også fått flere store investorer, vi kan nevne accenture, Google Ventures, Santander og Standard Chartered. Det som gjør Ripple så spesielt er at det er en kryptovaluta som allerede har fått innpass hos flere etablerte aktører. UBS, UniCredit og Santander bruker allerede systemer levert av Ripple Labs. At Ripple allerede er i praktisk bruk gjør at den skiller seg ut fra andre kryptovaluta, og det er viktig å huske på at kryptovaluta ofte blir kritisert for å ikke kunne brukes i dagliglivet. At Ripple har klart å komme over denne barrieren gjør at Ripple har en helt annen risikoprofil enn hva for eksempel Bitcoin eller NEO har.

Ripple

Ripple er det raskeste betalingssystemet som gjør det mulig å sende penger hvor som helst i verden i realtid, samtidig er Ripple skalerbart. Det gjør at systemet kan tilpasses økt etterspørsel. XRP tilbyr betalingslevereandørere og banker er stabilt system for å sende likviditet over landegrenser. Dersom vi sammenligner hastigheten til Ripple med Ethereum og Bitcoin vil forskjellene bli tydelige. XRP transaksjoner blir utført på 4 sekunder, Ethereum bruker minst 2 minutter mens Bitcion bruker minst 1 time. Vanlige bankoverføringer kan gjerne ta 1 – 5 bankdager. Antallet transaksjoner som kan behandles er også mye større med XRP. Ripple behandler 1500 transaksjoner i sekundet, mens Ethereum og Bitcoin behandler 15 og 3 – 6 transaksjoner i sekundet. Siden Ripple også er skalerbart kan dette antallet økes til 50 000 i sekundet, som er hva VISA gjør i dag.

Kursutvikling Ripple