Bitcoin nærmer seg en ny splitt. Denne gangen er det Bitcoin2X eller SegWit2X som er det nye utspringet til Bitcoin. Les det du trenger å vite for å unngå overraskelser.

Bitcoin2X eller SegWit2X

I midten av november er det planlagt en ny fork for Bitcoin. Det betyr at det er programvareoppdatering til Bitcoin som ikke er kompatibel med den gamle programvaren. Resultatet er at kryptovalutaen blir splittet. Igjen sitter du med Bitcoin og Bitcoin2X eller SegWit2X. Rent praktisk for Bitcoin vil den nye oppdateringen føre til at blockchainen blir splittet i to. Den ene, Bitcoin vil følge de gamle reglene, mens Bitcoin2X eller SegWit2X vil følge de nye reglene. Dette har blitt gjennomført to ganger tidligere, med Ethereum og Ethereum Classic, og Bitcoin og Bitcoin Cash. Når oppgraderingen blir gjennomført kan det komme feil i transkasjoner som gjennomføres, som for eksempel dobbelt trekk.

Praktisk betydning for deg med Bitcoin

Som nevnt kan det oppstå feil i forbindelse med transaksjoner når oppgraderingen gjennomføres. Derfor kan det være smart å ikke gjøre handler når dette skjer. Etter hva vi har hørt, vil blant annet eToro fryse handler i Bitcoin på dette tidspunktet. En annen konsekvens er at du vil motta 1 SegWit2X eller Bitcoin2X for hver Bitcoin du eier. I utgangspunktet skal dette ikke ha noe å si for verdien av dine investeringer i Bitcoin, men som vi husker fra Bitcoin Cash, så vil SegWit2X kunne leve sitt eget liv og gi god avkastning. Med andre ord, det kan være lurt å posisjonere seg med investeringer i Bitcoin før dette gjennomføres. Det kan du gjøre på eToro Norge og det koster ingenting å åpne en Bitcoin wallet. Det gjør du enkelt slik:

  • 1: Besøk eToro.com
  • 2: Åpne en kostnadsfri Bitcoin wallet
  • 3: Gjør innskudd med bankkort, bankoverføring, m. fl.
  • 4: Kjøp Bitcoin

Investering i kryptovaluta er ikke regulert i Norge. Du har dermed ingen forbrukerbeskyttelse. Din egenkapital er utsatt for risiko.