ICO eller Initial Coin Offering har blitt det store moteordet blant investorer med fokus på kryptovaluta.
Nylig åpnet også et selskap notert på Oslo Børs for en ICO.

Initial Coin Offering

ICO eller Initial Coin Offering er et uttrykk alle som følger med på kryptovaluta har hørt, men det er ikke alle som har satt seg inn i hvilke muligheter det gir. Både for oss som investerer og for eksempel selskaper som skal hente penger for å utvide drift. En ICO er ganske enkelt et spredningssalg, tilsvarende en IPO som vi kjenner igjen fra aksjemarkedet. Initial Coin Offering er den første transaksjonen som gjøres for å få kryptovalutaen ut på markedet.

Intex

Intex er et selskap som driver med utvinning av råvarer som jernmalm og nikkel i Norge, Canada og på Filippinene. Nylig fortalte selskapet av de åpner for en ICO for investorer som ønsker å investere i selskapet. ICOen skal gjennomføres med ICO-spesialistene fra selskapet Harmonychain. Harmonychain vil ta seg av utvikling og gjennomføring av Intex’ Initial Coin Offering. Kryptomyntene vil få navn etter råvarene selskapet utvinner, nemlig «iron» og «nickel». Totalt skal det utstedes 21 millioner mynter som er basert på blokkjede-teknologi. Det som er spesielt med «iron» og «nickel» er at de er linket til hver sin råvare. Dersom jernkursen stiger vil også prisen på «iron» stige. På den måten vil både «iron» og «nickel» fungere som en slags future med evig rulering på råvareprisene. Et tilssvarende investeringsprodukt er CFD, eller Contract for Difference som lar deg investere i råvarer. Planen er å avholde kryptoemisjonen innen 30. juni 2018

For høy risiko?

Det er mange ukjente faktorer som gir ICO høy risiko og disse varierer fra ICO til ICO. Dermed er det vanskelig å gi noen generelle retningslinjer for om man bør delta i en Initial Coin Offering. Som med alle investeringer er det derfor viktig å gå gjennom all tilgjengelig informasjon før man tar en avgjørels om å investere i ICO.