J Coin er en ny digital ovaluta som blir et samarbeid mellom japanske banker, Alibaba og den japanske sentralbanken. Japan er et foregangsland når det gjelder kryptovaluta, men nå tar de et nytt og stort steg fremover.

Ny digital valuta

Japan har lenge vært den ledende nasjonalstaten når det kommer til annerkjennelse av kryptovaluta og spesielt Bitcoin. Sammen med det kinesiske selskapet Alibaba og flere japanske banker vil den japanske sentralbanken etablere sin egen digitale valuta. Planen er at J Coin skal lanseres innen 2020, når Japan skal holde de Olympiske Leker.

J Coin

Planen er at J Coin skal være brukervennlig. Betalingsløsningen skal være på mobil og det skal være enkelt å veksle mellom J Coin og japanske Yen. Med en ny digital valuta kan det være et viktig steg mot enda større aksept for kryptovaluta som LiteCoin og Bitoin Cash. Motivet til for å lansere ny digital valuta er å minske antallet transaksjoner med kontanter. Pr i dag er 70 % av alle transaksjoner gjort med sedler og mynter.

E-kronen

Sverige har med det fått en utfordrer til å være landet som er først ute med en digital valuta. De har et estimat på at en ny digital valuta, E krone kan lanseres i 2018, men dette er kun ute til vurdering og det er ikke bestemt om Sverige lanserer E-kroner.