Hvordan starte med aksjer? Det er det mange som spør seg. Det er kanskje ikke så rart. Dersom man ikke er utdannet økonom kan ord og uttrykk som ticker, utbytte, indeks, risiko og teknisk analyse virke uforståelig.

Hvordan starte med aksjer

Vi kan begynne med å avkrefte at du må være økonom for å drive med aksjer. Det du trenger er tid til å sette deg inn i forskjellige selskaper, sette et mål for investeringene dine, finne en nettmegler, følge med på nyheter. Deretter går ting stort sett av seg selv, pluss at du har fått deg en utrolig spennende hobby.

Nettmegler

Det er fullt mulig å handle aksjer gjennom banken din. Men, det er ofte dyrt. Dessuten går du ofte glipp av nyttige hjelpemidler som kan gjøre deg til en bedre investor. Når du velger en nettmegler er det flere ting du bør undersøke. Tilbyr de handel i de selskapene du ønsker å investere i? Gir de deg mulighet til å investere i kryptovaluta, vanlig valuta eller for eksempel investering i råvarer? Får du tilgang til ferske nyheter, verktøy som gjør det enklere å følge en investeringsstrategi, investeringstips som kan gi deg god avkastning? Andre ting som er viktig å få med seg er selvsagt pris på tjenestene som tilbys. I vår oversikt over nettmeglere kan du finne megleren som tilbyr deg den beste tjenesten.

Investeringstips

Før man begynner med sine første handler er det lurt å lese litt analyser. På den måten lærer du om ord og uttrykk som brukes i investeringsmiljøet. Det finnes også en nettmegler som tilbyr kundene sine å legge ut sine investeringer. Det gjør at du kan se hva slags avkastning disse investorene har fått. Ved å følge disse investeringstipsene kan du få gode råd fra investorer som har bevist over tid at de klarer å levere god avkastning. Her kan du lese mer om hvordan investeringstips fungerer.

Investeringsstrategi

Investeringer medfører risiko. Det er ikke til å unngå, men det finnes ulike metoder eller strategier som kan hjelpe deg å håndtere risikoen slik at du kan få bedre avkastning. Nettmeglerne vi har testet tilbys alle stop/loss ordre. Stop/loss ordre anses som å være helt nødvendig dersom du bruker belåning for å oppnå høyere avkastning på dine investeringer. Det samme er det med diversifisering, som betyr at du sprer risikoen utover flere forskjellige investeringer. Vi håper du fant vår guide om hvordan starte med aksjer nyttig.

Andre nettsider

Vi har laget tre andre nettsider som gir bredere informasjon om blant annet aksjetrading og teknisk aksjeanalyse. På nettsiden aksjetrading kan du finne nyttig informasjon om hvor du finner de beste verktøyene for teknisk aksjeanalyse. Den andre nettsiden, teknisk analyse forklarer hvordan teknisk analyse fungerer. Her kan du lære mer om tekniske trender, indikatorer og ulike tekniske formasjoner som angir gode kjøps eller salgsnivåer. Det helt grunnleggende om både aksjetrading, teknisk analyse og mye mer finner du på aksjeskolen.