Aksjehandel på nett har blitt mer utbredt blant norske investorer. For ikke lenge siden var det ikke uvanlig at man måtte handle gjennom en vanlig megler, men stor konkurranse og utbredelse av internett har gjort det enklere for vanlige mennesker å invester i aksjer. Og ikke minst har det blitt billigere.

Aksjehandel på nett

Aksjehandel på nett har gjort at den vanlige mannen i gata kan investere sine egne sparepenger på børsen. Det finnes flere norske nettmeglere som tilbyr aksjehandel på nett, men ofte har de et begrenset utvalg av aksjer. Som regel har du kun tilgang til norske, svenske, danske og amerikanske aksjer. Prisen for å handle aksjer på nett varierer fra 35 kr og oppover. Fra noen av de norske nettmeglerne kan du få en morgenrapport som oppsummerer noen av de viktigste hendelsene. Men dypere analyser pleier som regel å ikke være tilgjengelig med mindre man betaler for disse. Enkelte norske meglere tilbyr en handelsplattform for mobil, men disse er ofte ikke veldig brukervennlige. Mer brukervennlige er de utenlandske nettmeglerne som fokuserer på CFDer.

Nettmeglere

Når man velger hvilken nettmegler man skal bruke er det viktig å se på hva man får og ikke minst hva man betaler for tjenesten. Norske nettmeglere tilbyr jevnt over greie tjenester, selv om det kan være litt dyrt. Bruker man utenlandske nettmeglere som tilbyr handel i CFD får man som regel en langt bedre løsning til en lavere pris. Disse meglerne tilbyr handel i kryptovaluta, råvarer, aksjer, indekser, vanlig valuta og ofte opsjoner. Man kan handle CFDer på aksjer fra de fleste børsene i verden, ofte er utvalget på flere tusen aksjer. Du kan også kjøpe CFDer på indekser til de største børsene i verden. Man får også tilgang til handelsplattform på mobil som er langt bedre enn de norske, ofte er disse mobilapplikasjonene blant de beste i verden. I tillegg følger det med mulighet for belåning, realtidskurser, verktøy for stop/loss ordre, nyheter fra de største nyhetsbyråene og analyser til de fleste investeringsmulighetene. Nettmeglerne vi har testet er regnet som de beste i verden og tilbyr alle disse tjenestene. Det koster heller ingenting å registrere seg. Den eneste kostnaden er spreaden når man investerer.