CFD handel blir mer og mer vanlig blant norske investorer. Dette er det flere årsaker til, men de to viktigste er lav pris og et veldig bredt utvalg av investeringsprodukter. Contracts for Difference finnes i et utall varianter og gir deg muligheten til å investere i kryptovaluta, råvarer, indekser, valuta og aksjer.

Contract for Difference

Contracts for Difference, eller kontrakt for forskjell er et finansinstrument som gir tilsvarende avkastning som det underliggende produktet. Det vil si at en CFD for Telenor eller Bitcoin gir samme avkastning som Telenor aksjen eller Bitcoin gir. Men hvorfor ikke bare kjøpe det underliggende produktet spør du kanskje deg selv. Årsaken til det er at nettmeglerne som tilbyr CFD handel gir deg tilgang til å investere i alle tenkelige produkter. Bruker du en vanlig megler i Norge får du kanskje bare tilgang til norske aksjer. Bruker du derimot en nettmegler kan du investere i alt fra amerikanske aksjer, valuta, olje eller Bitcoin Cash fra samme handelsplattform.

CFD handel

CFD handel er den foretrukne handelsformen for mange investorer. Det er som nevnt både utvalg av instrumenter og pris som er avgjørende. En normal aksjehandel hos en norsk megler koster alt fra 30 kr til flere 100 kr og utvalget av aksjer du kan handle er ofte begrenset til de som er notert på Oslo Børs. Med CFD trading har du som regel et mye større utvalg, samt at prisene er veldig konkurransedyktige.

Nettmeglere

For få år siden var det vanskelig å finne gode nettmeglere som tilbydde sine tjenester til norske investorer, men nå har ting endret seg og du kan nå bruke en nettmegler som tilbyr CFD handel på nett. Nettmeglerne gir deg muligheten til å handle alt fra kryptovaluta, råvarer, aksjer eller valuta og indekser. Sammen med en veldig lav pris er det mange andre fordeler ved å bruke nettmegler. Man får tilgang til nyheter, analyser og noen av verdens beste handelsplattformer.