Stop Loss ordre er er ordre som automatisk selger din posisjon dersom kursen faller under et bestemt punkt. Hvor dette punktet er bestemmer du selv. Det finnes investorer som bruker teknisk analyse til å finne hvor dette punktet bør være eller bruker en fast prosent fra kjøpsprisen. Bruker du Stop Loss som del av din investeringsstrategi kan du begrense tap og få bedre avkastning.

Hvorfor Stop Loss?

Grunnen til at mange investorer bruker Stop Loss er åpenbar. Det er rett og slett for å forhindre store tap. Ofte gjør man investeringer som ikke går den veien man hadde analysert seg frem til. Kanskje det kom dårlige nyheter, dårlige resultat eller rett og slett at markedet som helhet faller. I stedet for å bli sittende med investeringen som faller i kurs, vil man da selge seg ut. På den måten vil tapet bli begrenset. Man vil da etter å ha solgt seg ut, sitte igjen med penger fremfor en investering som faller videre i kurs og man kan da gjøre en investering i et annet produkt eller vente til man ser at kursen har nådd en bunn og kjøpe aksjen eller kryptovalutaen billigere.

Nettmeglere som tilbyr Stop Loss

Alle nettmeglerne vi har testet på denne siden tilbyr Stop Loss. Grunnen til dette er at de også tilbyr belåning. Belåning eller gearing betyr at man bruker egenkapitalen som sikkerhet og mens nettmegleren gir deg en kontokreditt som kan brukes til å kjøpe CFDer på Bitcoin, råvarer, valuta eller aksjer. Ved en belånt posisjon er det egenkapitalen som ryker først dersom kursen på investeringen faller. Siden denne risikoen tas av investoren må posisjonen sikres ved bruk av Stop Loss ordre slik at nettmegleren ikke får noe tap. Denne Stop Loss orden er automatisk, nettmegleren med det sosiale investeringsnettverket, eToro tilbyr en Stop Loss ordre som du kan plassere selv. Det gir deg økt sikkerhet slik at du kan unngå store tap dersom investeringen din faller i kurs.